Gevulde taco's met salsa
Zo maak je 't klaar:
1. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
2. Was het pepertje, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd het pepertje fijn.
3. Was het stuk komkommer en rasp het grof. Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
4. Maak een pittige salsa van de tomaat, de komkommer, de peper, de uienringen en wat citroensap.
5. Warm de oven voor op 175 °C.
6. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
7. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
8. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
9. Voeg de kidneybonen toe met de stukjes paprika, paprikapoeder, chilipoeder en een beetje water. Laat dit 5 minuten zacht smoren.
10. Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.
11. Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de yoghurt en de kaas erover. Geef de salsa erbij.
Eet smakelijk!
|
* 4 tomaten
* 1 rode peper
* 100 gram komkommer
* 1 bosui
* 1 eetlepel citroensap
* 1 kleine ui
* 1 teentje knoflook
* 1 rode paprika
* 250 gram kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
* 2 eetlepels olie
* paprikapoeder
* chilipoeder
* 4 tacoschelpen
* 4 eetlepels halfvolle yoghurt
* 40 gram geraspte belegen kaas 30+ |
|